Chilipeppar


     Capsicum annuum, C. baccatum, C. chinense
Chilipepparn har samma ursprung som paprikan och tillhör i de flesta fall samma art. Men flera andra arter ger användbara frukter oftast med ordentlig styrka. Som t.ex. Capsicum baccatum, C. chinense, C. frutescens och C. pubescens. Alla med olika karaktär och utseende.
Styrkan hos chili kommer från ämnet capsaisin, som mätes i s.k. Scoville-grader. Allt ifrån de mildaste på några hundratal enheter till de starkaste på över 2 miljoner Scoville.
Hos de flesta sorter finns det mesta av chilins styrka i fröna och i mellanväggarna där fröna sitter. Därför går det att reglera vilken styrka som passar för tillfället.

Läs om odling och historia under paprika.

Aji Blanco Cristal, ekofrö

45 kr
45 kr

Sibirisk chili, ekofrö

45 kr

Bulgarian Carrot, ekofrö

45 kr

Alban, ekofrö

45 kr

Coral, ekofrö

45 kr

Espelette, ekofrö

45 kr

Buena Mulata, ekofrö

45 kr

Santa Fé, ekofrö

45 kr

Sarit Gat, ekofrö

45 kr

Hot Portugal, ekofrö

45 kr

Shishito, ekofrö

45 kr

Black Jalapeno, ekofrö

45 kr

Jalapeño, ekofrö

45 kr

Jamaican Bell

45 kr

Glockenpaprika, ekofrö

45 kr

Hot Lemon, ekofrö

45 kr

Padron, ekofrö

45 kr

Anaheim M, ekofrö

45 kr

Serrano, ekofrö

45 kr

Demon Red, ekofrö

45 kr

Hinkelhatz, ekofrö

45 kr
45 kr

De Cayenne, ekofrö

45 kr

Habanero Dulce, ekofrö

45 kr

Habanero Tropical, ekofrö

45 kr

Habanero Golden, ekofrö

45 kr

Habanero, ekofrö

45 kr