Frakt från 15 kr

Våra fröpåsar


Här kan du se hur våra fröpåsar ser ut på fram- och baksida och läsa om vad de olika stämplarna innebär.

På framsidan anges sortnumret, sortnamnet samt det vetenskapliga namnet. Längst ner hittar du stämpeln som visar att fröerna är ekologiskt certifierade. 

Stämpeln på baksidan visar vilken säsong fröerna är packade, fröernas bäst före-datum samt vilken grobarhet i procent vi har fått i våra grobarhetstester.
Bäst före-datum på våra fröpåsar
Alla fröer vi erbjuder håller minst lagstadgad grobarhet. Fröernas bäst-före-datum motsvaras av den mittersta siffran på stämpeln. Siffran 12 innebär att grobarheten gäller till och med december månad samma år, alltså odlingssäsongen ut. Detta förutsatt att fröerna har förvarats på rätt sätt, det vill säga torrt och svalt.

Stämpeln 2023–12–92 betyder alltså att fröerna packades säsong 2023, att grobarheten gäller till och med december 2023 och att vi har fått 92 procents grobarhet i våra tester.

Observera att många fröer gror bra långt efter bäst före-angivelsen. Vissa sorter får till och med bättre grobarhet med några år på nacken. Om du har fröpåsar liggande kan du enkelt testa dess grobarhet själv – på vår hemsida hittar du instruktioner samt en gronings- och hållbarhetstabell.

Obs – inga odlingsanvisningar på påsarna
Då vi har en manuell tryckpress från 1950 och specialbeställer alla klichéer har vi tyvärr inte möjlighet att trycka både på fröpåsarnas fram- och baksida. Vi prioriterar att hålla priserna nere och hoppas att våra kunder hittar odlingsinformationen de söker på vår hemsida eller i vår bok Runåbergs Fröer.

När du beställer fröer från oss medföljer även numera en kortfattad pdf med odlingsanvisningar för din order.

Mått
Påsarna har måtten 11,8 cm x 7,5 cm.