Frakt från 18 kr

QR kompostaktivator


Information

QR (Quick Return) är ett 100% biologiskt kompostpreparat som används för att stimulera och påskynda omsättnigen i komposten. Det används idag till komposter, både i små trädgårdar och vid stora jordbruk över hela världen. Vi har ympat våra komposter med QR sedan tidigt 80-tal och tydligt sett en snabbare och jämnare förmultning jämfört med komposter utan QR.

Efter årtionden av experiment under 1920-40- talen, lyckades Miss Maye E. Bruce framställa ett snabbverkande växtpreparat från brännässla, maskros, kamomill, valeriana och röllika, plus ekbark, sjögräsmjöl och honung.

Miss Bruce, som var engelsk biodynamiker och djupt intresserad av kompost, sökte ett enklare sätt att förädla och påskynda omvandlingen i komposten för att därigenom öka användandet av god kompost bland odlare.

Hennes preparat är mycket effektivt, lätt att använda och ger en förstklassig kompost förvånansvärt snabbt. Vi ser inte QR som en ersättning för de vanliga biodynamiska kompostpreparaten, utan som ett utmärkt alternativ för de odlare som inte följer den biodynamiska traditionen.

QR finns i förpackningarna portion (2g), 10g och 100g. 1 portion QR räcker för att behandla 2m3 kompost. Varje förpackning innehåller fullständiga instruktioner på svenska.


 

Artikelnummer:T90
Ekologiskt:Nej
F1 Hybrid:Nej
Nyhet:Nej
Kulturarvssort:Nej