Frakt från 18 kr

Nyheter & Artiklar

Fleråriga grönsaker


Fleråriga grönsaker är, precis som det låter, grönsaker som återkommer år efter år utan att man behöver så dem på nytt. Det finns en rad fördelar med att upplåta yta i trädgården till ätliga perenner: de är lättskötta, ofta näringsrika och de är tåliga när det gäller både väder, sjukdomar och skadedjursangrepp.

Mer info →

Odla dina egna snittblommor

Runåbergs Fröer tipsar!


De senaste åren har det blommat mer och mer i svenska trädgårdar och odlingsbäddar – att odla sina egna snittblommor har blivit en hel rörelse. Är du också sugen på att börja? I den här artikeln delar Runåbergs Fröers egna blomexperter Barbro och Sara med sig av sina bästa tips!

Mer info →

Vem ska ha makten över fröerna?

Om öppenpollinerade sorter och F1-hybrider


I vårt sortiment hittar du inga F1-hybrider överhuvudtaget, utan enbart fröer till så kallat öppenpollinerade sorter. I den här artikeln förklarar vi varför.

Mer info →

Våra presentaskar

En gåva som ger glädje länge


Säsong 2024 erbjuder vi fyra olika presentaskar med frösorter som står oss extra varmt om hjärtat.

Mer info →

Nyheter 2024

Noga testade av oss


Varje år provodlar vi en mängd grönsaker, blommor och kryddor i hopp om att hitta nya guldkorn. Här presenterar vi årets sorter som kvalat in i sortimentet. Vi hoppas att även ni ska hitta några nya favoriter!

Mer info →

Möt våra lokala fröodlare


Vi på Runåbergs är övertygade om att mer lokalproducerade fröer gör oss bättre rustade inför framtiden. Därför samarbetar vi med flera fröodlare i Norden. Här får du möta några av dem och läsa om deras viktiga arbete.

Mer info →

Nyfiken på gröngödsling?

Ett enkelt sätt att ta hand om både jord och växter


Gröngödsling är en odlingsmetod som allt fler får upp ögonen för. Men vad innebär det egentligen? Här har vi samlat tips och råd för dig som vill prova på att gröngödsla.

Mer info →

Kulturarvssorter hos Runåbergs

Kulturarvssort – ett begrepp att värna


Här kan du läsa om hur vi på Runåbergs Fröer använder beteckningen "kulturarvssort" och varför vi tycker att det är värt att slå vakt om dess innebörd. I artikeln förklarar vi också andra begrepp, såsom bevarandesort och lantsort.

Mer info →

Presentkort på fröer


Här kan du köpa ett digitalt eller fysiskt presentkort från oss att ge bort som gåva.

Mer info →

Sortlista


Här kan du beställa vår sortlista i pappersform.

Mer info →

Runåbergs gästade Meny

Tema fröer i P1-programmet Meny


Runåbergs Fröers grundare Johnny Andreasson gästade i november 2020 radioprogrammet Meny i P1 för ett samtal om fröer. Hör avsnittet här!

Mer info →

Hos Runåbergs

Hur allting började


Hösten -82 startade vi Runåbergs Fröer på berget vid Runån i Ångermanland. 40 år senare är vi fortfarande lika övertygade om att ekologisk odling i olika former är en förutsättning för jordens överlevnad.

Mer info →