Knölfänkål
Foeniculum vulgare var. dulce
Knölfänkålen bidrar med en speciell, mild lakritssmak i köket. Den är också vacker i grönsakslandet med sin vita knöl och långa, gröna stänglar med dill-liknande vippor.
Zefa Fino, ekofrö
Eko
Är en ganska tidig, trögblommande knölfänkål från Schweiz med ett stort, uppsvällt...
Mer info →Mer information
Knölfänkålen, finocchion, är en flockblommig växt som har sitt ursprung i Sydeuropa. Bladen är tjocka vid basen och bildar en kraftigt uppsvälld tät knöl med en tydlig fänkålsmak. Det är en selektering från den vanliga kryddfänkålen där främst de flikiga bladen och de mogna fröna används.
Fänkålen ska helst växa avskilt. De flesta köks- och kryddväxter ogillar att växa i närheten av den.
Läs om hur du fröodlar knölfänkål här.
Läs om hur du fröodlar knölfänkål här.