Frakt från 18 kr

Pac Choi Green, ekofrö

Eko

Information

Ha tålamod – standardsorter av många asiatiska bladgrönsaker går i blom under vår ljusa försommar och det gäller även pac choi. Om du sår efter mitten av juli får du en delikat pac choi fram i augusti–september, och ännu längre om det inte kommer någon stark frost. Det går också bra att så den tidigt på våren för att få en tidig skörd i april.

Pac Choi Green är en kompakt planta med bred, grönvit stjälk och medelgröna blad. Ekofrö. 


 

Artikelnummer:1062
Vetenskapligt namn:Brassica rapa var. chinensis
Botanisk familj:Korsblommiga - Brassicaceae
Ekologiskt:Ja
Utvecklingstid, dagar:50
Årighet:Ettårig
F1 Hybrid:Nej
Nyhet:Nej
Såtid:Mars / juli–augusti
Sådjup:1 cm
Groningstemperatur:10-22 grader
Grotid:3-5 dagar
Plantavstånd:5-10 cm småblad/20-35 cm hel planta
Radavstånd:35-50 cm
Planthöjd:30 cm
Plantläge:Sol-halvskugga
Skörd/blomning:April-maj / augusti–oktober
Frö/g:300-500 frön
Övrigt:Långdagsväxt
Kulturarvssort:Nej

Odlingsråd

Sådd

Så fröna i omgångar, helst under tidig vår eller från mitten av juli. De sås glest, ca 1 cm djupt, direkt på friland eller i drivbänkar och växthus för en extra tidig eller sen skörd. Frön sådda kring mitten av juli brukar ge den bästa skörden.

Avstånd

Gallras till ett inbördes avstånd på 20-35 cm. Gallringsplantorna går utmärkt att äta. Håll 35-50 cm mellan raderna vid radsådd.

Skörd

Börja plocka bladen tidigt. Plantorna växer fort och de mer eller mindre samlade huvudena skördas efter hand. Flera av kålsortena går i blom på sommaren, så vänta inte med skörden. De tål flera graders frost och kan ätas färska långt in på senhösten. Används råa, kokta, inlagda, stekta, i sallader, soppor, gratänger och grytor etc.

Frö

1g innehåller 300-500 frön.
För 100 sträckmeter behövs ca 10g.
1 portion innehåller ca 400 frön.