Ärt/Åkerböna, ekofrö

Eko Nyhet

Information

Vi provar flera olika gröngödselblandningar varje år och den här blandningen är en av de bästa vi odlat om man letar efter en blandning av baljväxter. Den växer till ca 50 cm höjd, blommar vackert och ger mycket grönmassa. Överlever inte våra vintrar, men fodervicker kan fröa av sig som ogräs om den får utveckla frö.
Innehåller åkerbönor, ärtor och fodervicker.
En portion innehåller ca. 20 g.


 

Artikelnummer:GR160
Ekologiskt:Ja
F1 Hybrid:Nej
Nyhet:Ja
Kulturarvssort:Nej

Odlingsråd

Sådd

Så från april till augusti. Det går bra att strössla ut fröerna och sedan krattade eller nedgrävda grunt. Bredsådd eller radsådd går lika bra.

Avstånd

-

Skörd

Denna gröngödsling passar bra att låta vissna ner på plats, eftersom den dör under vintern och lämnar efter sig inte bara god näring utan också en fin jordstruktur. Det går också att mylla ner den tidigare.

Frö

En portion (20 g) sår ca 1-2 m2
100g sår 5-10 m2.
500g sår ca 25-50 m2. 

För 1 000 m2 behövs 1,5-2 kg.