Frakt från 18 kr

Multiflorae, ekofrö

Eko

Information

Vi har länge letat efter en gröngödselblandning som passar vårt klimat. Visst kan man blanda flera olika arter själv för att få en så stor variation som möjligt i sin gröngödsling. Men att få ihop 15 olika, som ingår i Multiflorae, är inte så lätt. I synnerhet inte om man vill att allt frö som ingår ska vara ekologiskt odlat. Att ha en så stor variation som möjligt i gröngödseln har visat sig vara mycket värdefullt för jordens mikroliv och omsättning av näringsämnen, som i sin tur våra kulturväxter drar nytta av. Ju större artrikedom, desto bättre för jorden. Multiflorae består till största delen av ettåriga blommande örter med inslag av några klöverarter. Även någon korsblommig art ingår, så man bör tillämpa flerårig växtföljd för att undvika t.ex. klumprotsjuka. Därför ska man inte använda Multiflorae som förgröda till kålväxterna.
Gröngödselblandningen kan sås från tidig vår till början av augusti. Vid sen sådd hinner dock flera blommande örter inte blomma innan hösten. Ekofrö.

Blandningen innehåller: 6% Rödklöver, 5% Sötväppling, 15% Esparsett (Onobrychis vicifolia), 9% Blodklöver, 7% Blåluzern ’Nardian’, 6% Blåluzern ’Alba’, 7% Doftklöver, 7% Bovete, 6% Rättika, 3% Honungsfacelia, 20% Fodervicker, 1% Ringblomma, 2% Serradella (Ornithopus sativus), 1% Koriander, 1% Rödmalva, 1% Kummin, 1% Spiskummin, 1% Fänkål, 1% Dill, 1% Rucola.

En portion innehåller ca. 20 g och räcker till att så omkring 5-10 m2. 100 g sår ca. 25-50 m2 och 500 g bör räcka till 150-250 m2.

Läs mer om gröngödsling här.


 

Artikelnummer:GR110
Ekologiskt:Ja
Årighet:Ettårig, Flerårig
F1 Hybrid:Nej
Nyhet:Nej
Såtid:Maj–juni
Sådjup:2 cm
Grotid:7-14 dagar
Planthöjd:50 cm
Plantläge:Sol–halvskugga
Skörd/blomning:Juli–frost
Kulturarvssort:Nej