Idunn, ekofrö

Allium fistolusum

En norsk, fullt vinterhärdig salladslök/piplök från Vestfold. Där har den odlats länge både som ettårig, tvåårig och flerårig. Övervintrande plantor delar sig likt gräslök och skjuter nya stjälkar efter en nerklippning på vår-försommar. Kan också skördas genom att hela lökar lossas från roten och någon får stå kvar för att dela sig på nytt. Eller att hela löken skördas som ettårig och nya frön sås tidigt nästa vår.
Fröna kommer ursprungligen från Tom Harald Eckell i Larvik. En portion innehåller ca. 150 frön.

Tyvärr är alla enheter för denna produkt slut.

« Tillbaka
Artikelnummer:6375

Latinskt namn:Allium fistolusum

Botanisk familj:Lökfamiljen - Alliaceae

Ekologiskt:Ja

Utvecklingstid, dagar:65

Årighet:Tvåårig, Perenn

F1 Hybrid:Nej

Nyhet:Nej

Planthöjd:50-60 cm