Backtimjan, ekofrö

Thymus serpyllum

Thymus serpyllum. Tillhör den kransblommiga familjen. Flerårig, krypande växt med ljust rödvioletta blommor. Den är mycket tålig. Både mot sommartorka och vinterkyla. Och bildar, där den trivs på en solig och kalkrik plats, en vacker matta som älskas av bl.a. bin. Backtimjan används som krydda i matlagningen, men smakar inte lika starkt som vanlig timjan (T. vulgaris). Däremot är den överlägsen som medicinalväxt. Mot hosta, halsont, bakrus, sömnlöshet, muskelvärk, för ökad blodcirkulation, bättre matsmältning och större motstånd mot infektioner. 1 g innehåller ca. 7000 frön och en portion innehåller ca. 500 frön.

Tyvärr är alla enheter för denna produkt slut.

« Tillbaka
Artikelnummer:K600

Latinskt namn:Thymus serpyllum

Botanisk familj:Kransblommiga - Lamiaceae

Ekologiskt:Ja

Årighet:Flerårig

F1 Hybrid:Nej

Nyhet:Nej

Planthöjd:5-15 cm.