Erdbeermais, ekofrö


Information

Prydnadsmajs. Tillhör Gräsväxterna. Sorten Red Berry är en s.k. smultronmajs från Japan med små, glänsande, mörkt vinröda, mycket dekorativa kolvar. Plantan blir 160-180 cm hög och ger flera kolvar. Hela plantan med blad och frukter kan torkas och ger en prydnad som håller i många år.
En portion innehåller ca. 50 frön.


 

Artikelnummer:3095
Vetenskapligt namn:Zea mays var. japonica
Botanisk familj:Gräs - Poaceae
Ekologiskt:Nej
Årighet:Ettårig
F1 Hybrid:Nej
Nyhet:Nej
Såtid:Förkultiveras: april
Sådjup:2 cm
Grotid:5-15 dagar
Plantavstånd:20 cm
Radavstånd:50 cm
Planthöjd:160-180 cm
Plantläge:Sol
Skörd/blomning:Juli–september
Frö/g:15 frön
Kulturarvssort:Nej

Odlingsråd

Sådd

För att få en säker, mogen skörd i större delen av landet, bör den förkultiveras inomhus i 4-6 veckor och planteras ut efter frostrisken på en solig och varm plats med god tillgång på näring och vatten.

Avstånd

Ha 20-30 cm mellan plantorna och 70-80 cm mellan raderna. Eller odla i dubbelrader med 10-20 cm mellan varannan rad. För bästa pollinering bör majsen växa i ett fyrkantigt block. Mycket pollen blåser bort vid plantering i en lång rad.

Skörd

-

Frö

1g är normalt 15 frön.
En portion innehåller ca. 50 frön.