Linné-Tagetes, ekofrö

Eko Kulturarvssort

Information

Tagetes erecta. (T. patula enl. vissa källor). En gammal Tagetes, som kommer från Linnés trädgård. Blommorna är ursprungligen mörkt sammetsröda, enkla och sitter fritt ovan det sirliga bladverket. På senare år har fler och fler orange och tvåfärgade blommor dykt upp. Så vi selekterar nu för att behålla den mörkröda varianten. Plantan blir 50-70 cm hög och ger ett gracilt, lite spretigt intryck, långt ifrån de moderna, kompakta, överdådigt blommande varianterna. Linné-tagetesen är frisk och tålig och blommar under lång tid. En portion innehåller ca 100 frön.


 

Artikelnummer:877
Latinskt namn:Tagetes erecta
Botanisk familj:Korgblommiga - Asteraceae
Ekologiskt:Ja
Årighet:Ettårig
F1 Hybrid:Nej
Nyhet:Ja
Planthöjd:50-70
Kulturarvssort:Ja

Odlingsråd

Sådd

Så ytligt inomhus i mars-april. Ev. direkt på friland på varm plats i maj. Känslig för frost.

Avstånd

Plantavstånd 25 cm.

Skörd

-

Frö

1g innehåller 250-350 frön/g.
En portion innehåller ca. 100 frön.