Röd Malabarspenat

Basella rubra

Vacker, värmeälskande lian. En variant av malabarspenat med glänsande mörkgröna blad och vinröda stjälkar och nerver och rosa blommor. Malabarspenat är ett utmärkt alternativ till vanlig spenat. Den slingrar sig lätt upp till 2-3 meter i växthuset eller mot en varm södervägg. De stora, köttiga bladen och de unga stjälkarna och toppskotten används. Snabbstekta, snabbkokta, snabbångade, men sällan råa.
Fröna sås inomhus i april-maj för utplantering när frostrisken är definitivt över och jorden blivit varm. Behöver stöd att slingra sig runt. Tål att toppas och skördas flera gånger under en säsong. Röd Malabar kallas ockspå för Poi Sag, Ceylon Spinach eller Malabar Nightshade. 50 frön/g. En portion innehåller ca. 30 frön.

Enhet Pris Antal
Portion35kr
5g - Tillfälligt slut
20g - Tillfälligt slut
100g - Tillfälligt slut

« Tillbaka
Artikelnummer:1355

Latinskt namn:Basella rubra

Botanisk familj:Basellaceae

Ekologiskt:Nej

Utvecklingstid, dagar:70

Årighet:Ettårig

F1 Hybrid:Nej

Nyhet:Nej

Såtid:Förkultivera mars-maj

Sådjup:2 cm

Plantavstånd:25 cm

Radavstånd:35-50 cm

Grotid:10-30 dagar

Planthöjd:200-300 cm

Plantläge:Sol

Skörd/blomning:Juli-sept

Frö/g:50 frön