Lady Godiva, ekofrö

Eko

Information

En nakenfröig pumpa som fått sitt namn efter legenden om Lady Godiva, som kring år 1000 red naken genom staden Coventry endast skyld av sitt långa hår, för att blidka de styrandes hårda behandling av hennes make. Frukterna är runda till plattrunda och varierar mellan 1 och 6 kg. De största kan ge upp till 500 gram, olivgröna stora frön helt utan skal. De är mycket näringsrika, med höga halter av flera viktiga oljor, protein och spårämnen och kan njutas färska, torkade, rostade, med eller utan salt. Fruktköttet är trådigt och ganska smaklöst. Lady Godiva introducerades 1972. En portion innehåller 8-10 frön.


 

Artikelnummer:3675
Vetenskapligt namn:Cucurbita pepo
Botanisk familj:Gurkväxter - Cucurbitaceae
Ekologiskt:Ja
Utvecklingstid, dagar:100
Årighet:Ettårig
F1 Hybrid:Nej
Nyhet:Nej
Såtid:Förkultiveras: april–juni
Sådjup:1 cm
Grotid:7-14 dagar
Plantavstånd:35-55 cm
Radavstånd:50-70 cm
Plantläge:Sol
Skörd/blomning:Juli–frost
Frö/g:2-10 frön
Kulturarvssort:Nej