Basilika
Ocimum basilicum
Basilikan är en användbar krydda som finns i många olika former, smaker och dofter. Den växer helst på en solig, skyddad plats och är allra godast färsk.
Citronbasilika, ekofrö
(var. citriodora). En citrondoftande variant av basilika med något mindre blad. De har...
Mer info →Dvärgbasilika, ekofrö
Småväxt form av vanlig basilika med små blad och en ännu kraftfullare smak. Den ger...
Mer info →Genovese Basilika, ekofrö
Vanlig storbladig basilika. Har stora, saftiga, gröna, lite buckliga blad med en stark,...
Mer info →Grekisk Basilika, ekofrö
Odlas ofta i krukor och urnor eller som kant- och rabattväxt i Grekland. Plantorna är...
Mer info →Helig basilika, ekofrö
(Kha Prao. Tulsi) Ocium sanctum. Den heliga basilika som odlas runt de Buddistiska...
Mer info →Kanelbasilika, ekofrö
Basilika från Mexico med en förvånande äkta kaneldoft. Utmärkt i örttéer och olika...
Mer info →Limebasilika, ekofrö
(O. americanum). En ovanlig basilika från Amerika med en distinkt, kryddig limearom. Den...
Mer info →Röd Basilika, Rosso, ekofrö
Mörkt violetta, lite buckliga blad med en bronsaktig ton. Plantan är stadig, ca. 40 cm...
Mer info →Thailändsk Basilika, Thai magic, ekofrö
Mycket dekorativ och rubust Thai-basilika med en mild och söt smak med en antydan av...
Mer info →Mer information
Används helst färsk, men torkad duger hjälpligt. Färska blad kan också läggas i olja eller vinäger. Eller frysas in som pesto.