Basilika
Ocimum basilicum
Basilikan är en användbar krydda som finns i många olika former, smaker och dofter. Den växer helst på en solig, skyddad plats och är allra godast färsk.
(Ocimum basilicum var. citriodora). En citrondoftande variant av basilika med något...
Mer info →Småväxt form av vanlig basilika med små blad och en ännu kraftfullare smak. Den ger...
Mer info →Vanlig storbladig basilika. Har stora, saftiga, gröna, lite buckliga blad med en stark,...
Mer info →Odlas ofta i krukor och urnor eller som kant- och rabattväxt i Grekland. Plantorna är...
Mer info →Ocimum tenuiflorum (syn. O. sanctum). Den heliga basilika som odlas runt de Buddistiska...
Mer info →(O. americanum). En ovanlig basilika från Amerika med en distinkt, kryddig limearom. Den...
Mer info →Mörkt violetta, lite buckliga blad med en bronsaktig ton. Plantan är stadig, ca. 40 cm...
Mer info →Mycket dekorativ och rubust Thai-basilika med en mild och söt smak med en antydan av...
Mer info →Basilika från Mexico med en förvånande äkta kaneldoft. Utmärkt i örttéer och olika...
Mer info →Mer information
Används helst färsk, men torkad duger hjälpligt. Färska blad kan också läggas i olja eller vinäger. Eller frysas in som pesto.