Basilika
Ocimum basilicum
Basilikan är en användbar krydda som finns i många olika former, smaker och dofter. Den växer helst på en solig, skyddad plats och är allra godast färsk.
Basilika från Mexico med en förvånande äkta kaneldoft. Utmärkt i örttéer och olika...
Mer info →(Ocimum basilicum var. citriodora). En citrondoftande variant av basilika med något...
Mer info →Småväxt form av vanlig basilika med små blad och en ännu kraftfullare smak. Den ger...
Mer info →Vanlig storbladig basilika. Har stora, saftiga, gröna, lite buckliga blad med en stark,...
Mer info →Odlas ofta i krukor och urnor eller som kant- och rabattväxt i Grekland. Plantorna är...
Mer info →Ocimum tenuiflorum (syn. O. sanctum). Den heliga basilika som odlas runt de Buddistiska...
Mer info →(O. americanum). En ovanlig basilika från Amerika med en distinkt, kryddig limearom. Den...
Mer info →Mörkt violetta, lite buckliga blad med en bronsaktig ton. Plantan är stadig, ca. 40 cm...
Mer info →Mycket dekorativ och rubust Thai-basilika med en mild och söt smak med en antydan av...
Mer info →Mer information
Används helst färsk, men torkad duger hjälpligt. Färska blad kan också läggas i olja eller vinäger. Eller frysas in som pesto.