Spansk körvel, ekofrö

Myrrhis odorata

Myrris odorata. Tillhör den flockblommiga familjen. Den är en flerårig, stor och kraftig växt som är mycket härdig och ofta självsår sig. Föredrar fuktighetshållande och näringsrik jord, gärna i ett lite skuggigt läge.
Hela plantan används för sin nötliknande och söta smak. Omogna och mogna frön i efterrätter. Blad i sallader, omeletter, soppor, stuvningar, till sura rabarber, krusbär etc. Roten njutes färsk eller tillagad. Spansk körvel är milt antiseptisk och bra för matsmältningen.
Fröna förlorar sin grobarhet mycket snabbt och bör helst sås på hösten eller riktigt tidigt på våren. De behöver en köldperiod för att gro. Så vid senare vårsådd kan man efterlikna hösten och vintern genom att låta sådden stå inomhus i en månad och sedan en månad i köldfacket i kylen.
1 g är ca. 20 frön. En portion innehåller ca. 30 frön.

Enhet Pris Antal
Portion35kr

« Tillbaka
Artikelnummer:K540

Latinskt namn:Myrrhis odorata

Botanisk familj:Flockblomstriga - Apiaceae

Ekologiskt:Ja

Årighet:Flerårig

F1 Hybrid:Nej

Nyhet:Nej