Fragola di Bosco, ekofrö

Eko

Information

Ett mycket dekorativt smultron som ger djupröda, delikata bär hela sommaren och hösten. De är större än vilda smultron, men betydligt mindre än vanliga jordgubbar. Plantan håller sig kompakt och har mycket få utlöpare. En portion innehåller ca. 100 frön.


 

Artikelnummer:9445
Latinskt namn:Fragaria vesca var. semperflorens
Botanisk familj:Rosväxter - Rosaceae
Ekologiskt:Ja
Årighet:Flerårig
F1 Hybrid:Nej
Nyhet:Nej
Kulturarvssort:Nej

Odlingsråd

Sådd

Så mycket grunt inomhus i mars-april. Tryck bara fast fröna i jordytan. Täck över för att behålla fuktigheten och håll mellan 16-24°C. Fröna gror på 2-3 veckor. Skola om dem och plantera ut när frostrisken är över på 30 cm avstånd. Det går också att så på friland när jorden blivit uppvärmd.

Avstånd

Håll ett avstånd på 30 cm mellan plantor och rader.

Skörd

Den söta smultronsmaken utvecklas strax innan bären når full mognad. Så plocka inte för tidigt.

Frö

1g är ca. 3000 frön. Normal grobarhet är 50-75 %.
En portion innehåller ca. 100 frön.