Cupani, ekofrö

Lathyrus odoratus

Cupani är den första kända namnsorten av luktärt och har fått sitt namn efter en Siciliansk munk, Franciscus Cupani. En raritet från Italien med den underbaraste doften av alla luktärter. Tycker vi. Blommorna, som är violetta, ibland med ljusa ränder, är mindre än hos förädlade varianter. Men det gör inget. Mängden och vällukten uppväger lätt storleken. Blommar länge. Den påminner mycket om den variant vi kallat Vild luktärt i många år. Tyvärr kan vi nte i nuläget erbjuda den vilda luktärten.

Ärtfamiljen. Ettårig. Ursprung södra Italien. Väldoftande slingerväxt som helst växer i en näringsrik, sandblandad jord i soligt läge. Dock inte oftare än vart 6:e år på grund av bl.a. vissnesjukan. Den får inte torka ut. Behöver stöd. Höjd ca. 150 cm. 

SÅDD: Så på växtplatsen i maj, ca 2 cm djupt, eller inomhus i april för extra tidig blomning. Tål lite frost. Plantavstånd ca. 10 cm.

En portion innehåller ca. 25 frön.

FRÖ: 1g är 12 frön.

Tyvärr är alla enheter för denna produkt slut.

« Tillbaka
Artikelnummer:624

Latinskt namn:Lathyrus odoratus

Botanisk familj:Ärtväxter - Fabaceae

Ekologiskt:Ja

Årighet:Ettårig

F1 Hybrid:Nej

Nyhet:Nej

Planthöjd:150 cm.