Plum Purple, ekofrö

Eko

Information

Den mest fantastiska rädisa vi provat. Det är en tidig, klotrund och violett rädisa med ett saftigt, fast och vitt kött. Den kan bli större än en pingisboll utan att bli det minsta svampig och kan stå skördefärdig längre än de flesta. Plum Purple är en vacker, stor och god rädisa för friland från tidigaste vår till sen höst. En portion innehåller ca 200 frön.

FEL FRÖ FRÅN LEVERANTÖR SÄSONG 2020
Tyvärr har vi upptäckt att Plum Purple-fröerna från 2020 års fröparti inte beter sig som de ska. Vi beklagar detta och om du blivit besviken på 2020 års sådd av Plum Purple kan du få en gratispåse när du gör en ny beställning inför säsong 2021. Lägg då inte påsen du vill få gratis i din kundkorg, utan skriv i meddelanderutan vad du önskar för ersättningspåse så skickar vi med den tillsammans med din beställning.
Beställde du mer än en portionspåse av Plum Purple och vill ha kompensation för viktförpackningar, eller om du inte kommer göra någon beställning säsong 2021 ber vi dig kontakta oss för annan kompensation.

Med vänliga hälsningar
Runåbergs


 

Artikelnummer:5820
Vetenskapligt namn:Raphanus sativus var. radicula
Botanisk familj:Korsblommiga - Brassicaceae
Ekologiskt:Ja
Utvecklingstid, dagar:22
Årighet:Ettårig
F1 Hybrid:Nej
Nyhet:Nej
Såtid:April–augusti
Sådjup:1 cm
Plantavstånd:1-3 cm
Radavstånd:10-30 cm
Grotid:4-7 dagar
Planthöjd:15 cm
Plantläge:Sol–halvskugga
Skörd/blomning:Maj–oktober
Frö/g:80-130 frön
Kulturarvssort:Nej

Odlingsråd

Sådd

Så glest 1-2 cm djupt när jorden reder sig på friland, i växthus och bänkar. Utvecklingstiden är kort (4-6 veckor). Så därför i omgångar med några veckors mellanrum ända fram till augusti-september. I växthus ännu längre.

Avstånd

1-3 cm mellan plantorna och ett radavständ på 10-30 cm.

Skörd

Skörda ofta. Låt inte rädisorna förväxa och bli svampiga. De håller sig någon vecka i kyl. Prova även tillagade rädisor. Kokta, stekta, grillade, etc.

Frö

1g innehåller 80-130 frön. En portion sår över flera meter. Till 100 sträckmeter behövs minst 50 g. I växthus och bänk åtgår 5-10 g/m2.
En portion innehåller ca 200 frön.