Frakt från 15 kr

Organisk tångnäring

Nyhet

Information

Organisk växtnäring av tång – från den svenska västkusten

Tång har använts inom jordbruket i årtusenden och är ett utmärkt alternativ för dig som vill undvika konstgödsel. Denna växtnäring från Warbergs Tångbruk är gjord på brunalger, främst sågtång, som har blåst upp på Västerhavets klippor och stränder. Tången plockas, avsaltas och fermenteras sedan i cirka 10 veckor.

Tång innehåller stora mängder makro- och mikronäringsämnen som växterna behöver, bland annat kväve, fosfor, jod och magnesium. Den är även rik på antioxidanter, aminosyror och växthormoner. Denna sammansättning är gynnsam för växterna på en rad olika sätt, till exempel genom att den stimulerar celldelning, tillväxt, rotbildning och fröbildning; gör plantan mer motståndskraftig mot svampsjukdomar, insektsangrepp och väderväxlingar, samt gör gott för mikrolivet i jorden.

Flaskan är gjord av 100 % återvunnen plast och korken består av aluminium. När växtnäringen är slut sorteras flaskan som plast och korken som metall.

Så här använder du växtnäringen:
Blanda 0,5–1 msk växtnäring per liter vatten. Under vår och sommar är det i regel lagom att gödselvattna en gång per vecka; under höst och vinter räcker en gång per månad. Flaskan förvaras bäst mörkt och svalt.


Warbergs Tångbruk är ett litet familjeföretag med bas på Getterön utanför Varberg. Företagets grundidé är att utvinna och leverera miljömässigt försvarbara produkter från och ur havsmiljön omkring oss.

I denna pdf hittar du en mer utförlig beskrivning av tångens fördelar som växtnäring: https://www.warbergstangbruk.se/assets/docs/Vetenskap_sammanfattning_002.pdf


 

Artikelnummer:T98
Ekologiskt:Nej
F1 Hybrid:Nej
Nyhet:Ja
Kulturarvssort:Nej