Försäljningsvillkor


Garanti

Som vanligt testar vi grobarhet och skjutkraft på alla fröer strax innan vi förpackar dem i november - februari. Därför kan vi lova att de uppgifter vi skriver på påsarna är riktiga. Förvara fröerna torrt och svalt. Då behåller de sin livskraft bäst fram till sådden.
Alla fröer vi erbjuder håller minst lagstadgad grobarhet och är inte behandlade med kemiska betningsmedel eller andra preparat.

Ersättningssort

Ibland kan en sort ta slut i vårt lager eller vi får inte den sort vi beställt från någon av våra leverantörer. Då ersätter vi dig med närmast likvärdig sort om det är möjligt och om du inte uttryckligen förbjudit oss att göra det.

Betalning

Alla priser i katalogen och på hemsidan är inklusive moms. Du kan betala med de vanligaste betalkorten, direkt via bank, med swish eller mot faktura. Vid fakturabetalning görs en kreditkontroll av PayEx. I nuläget kan inte kreditkontroll göras för stiftelser och kommuner, vänligen kontakta oss på info@runabergsfroer.se.

Avgifter

Portokostnaden kommer till, men ingen postförskottsavgift. Vi använder i första hand Postnords brevservice och fraktavgiften beror till största delen på vikten av din beställning. Den räknas ut i slutet på din beställning, innan du betalar. 

Väljer du att betala med Payex tillkommer en fakturaavgift på 20 kronor. Gör du en manuell beställning via mejl, telefon eller blankett tillkommer istället en expeditionsavgift på 30 kronor. Vid direktbetalning tillkommer ingen avgift. 

Om vi måste påminna dig om betalningen, lägger vi på en påminnelseavgift på 60:- för varje gång vi får skicka en ny påminnelse till dig. Betala i tid, både du och vi tjänar på det.


Ansvar, ångerrätt och retur

Vi kan inte ta på oss något ansvar för skörden och inte heller för omständigheter vi inte råder över, som transportskador, importrestriktioner, krig etc. Är du inte nöjd med fröerna måste du skicka tillbaka dem inom tio dagar tillsammans med ordern och gärna en förklaring. Du får givetvis dina pengar tillbaka. Om returen beror på att du ångrat dig eller gjort en felbeställning står du som kund för returfrakten. Vid retur pga fel på varan betalar vi för returfrakten. Att beställa fröer av oss, betyder att du accepterat dessa förhållanden.

Internationella beställningar

För beställningar utanför Sverige är det du som kund som har ansvar att kontakta aktuella myndigehter i destinationslandet för att ta reda på eventuella importrestriktioner och tillstånd som krävs. Vi, Runåbergs fröer, har inte möjlighet att utfärda sundhetscertifikat och beställningar som kräver det sker på egen risk.

Hantering av personuppgifter

För att handla hos oss behöver du godkänna att vi får ta del av dina personuppgifter. Vi hanterar alla personuppgifter i enlighet med GDPR – General Data Protection Regulation som 25 maj 2018 ersatte den tidigare personuppgiftslagen (PUL). Den nya lagen ställer större krav på alla som hanterar personuppgifter och är till för att du som privatperson och kund ska känna dig tryggare och få bättre kontroll över hur dina personuppgifter behandlas och sparas. För att läsa mer om varför vi behöver dem, hur länge vi sparar dem och vilka rättigheter du som kund har - klicka här.