FRÖODLING ROTSELLERI
Fröodling av rotselleri är lik den för stjälkselleri, med skillnaden att knölarna mera måste väljas efter sitt utseende. De ska vara jämna och helst ha alla rötterna samlade på nedre delen av rotknölen.

Sellerin är tvåårig och korsar sig med andra sorter och med bladselleri. Även med förvildad selleri. Ett avstånd på minst 500 meter till närmsta blommande selleri behövs för att få skapligt rent frö.

Att odla selleri för frö påminner mycket om morotsfröodlingen. Men övervintringen är betydligt osäkrare. På hösten jordslås de bästa rötterna, som bara putsats av lite grann. De stora bladen brytes av och de små i mitten får vara kvar. Placera rötterna i en jordkällare eller jordslå dem i ett frostfritt växthus. Utomhus med ett tjock täcke, som helst bör tas av vid milt väder, kan de också klara sig. Tillväxtpunkten har lätt för att ruttna om lagret är för fuktigt.

Plantera ut rötterna med tillväxtpunkten i jordytan när jorden blivit lite uppvärmd. Ge dem ordentligt med plats, 50-60 cm., för plantan blir mycket buskig.

Skörda och rensa de mogna fröerna på samma sätt som morotsfrö. Sellerifröet är smått, men behåller trots det sin grobarhet i 4-6 år.