Broccolo

     Brassica oleracea var. italica/cymosa
Broccolon är en mycket vanlig grönsak i norra Italien, där den odlats i århundraden. Närmast kan den liknas vid en broccoliplanta med ett koniskt, pagodliknande, gulgrönt blomkålshuvud där blomknopparna sitter i spiraler. Men den överträffar båda i smak. Ibland förekommer en rödviolett färgton på huvudena, som dock inte påverkar smaken. Broccolon odlas som broccoli. Se också under Odla kålväxter för odlingsråd.
Veronica F1, ekofrö
En ny broccolo, som på några år ersatt många gamla sorter i yrkesodlingen. Den är mycket jämn och enhetlig med medelstora (11-13 cm) huvuden, som inte bör få sitta kvar skördemogna för länge. Veronica...

» Mer info    » Tillbaka till toppen

Antal:

Natalino Romanesco , ekofrö
Äntligen en skapligt tidig broccolo som inte är en hybrid. En mycket vacker grönsak med sina ljusgröna pagodformade huvuden. Mycket god med en mild smak mellan blomkål och brocc...

» Mer info    » Tillbaka till toppen

Antal:

Romanesco, ekofrö
Romanesco. En gammal, vacker och storväxt broccolo med delikat smak. Det gulgröna huvudet är uppbyggt av pagodliknande skott, där blomknopparna sitter i spiraler. Romanesco är frosttålig, men bör...

» Mer info    » Tillbaka till toppen

Antal: