Änglahår / Fikonbladspumpa, ekofrö

Cucurbita ficifolia

Även kallad fikonbladspumpa. De stora frukterna är perfekta, lite avlångt plommonformade med ett typiskt mörkgrönt skal överstänkt med ljusgula fläckar. Det svenska namnet Änglahår kommer från det kritvita, trådiga köttet. Traditionellt används det kanderat till fyllning i bakverk. Men kan också vara ett nyttigt substitut för spagetti, kokt en minut eller två. Eller i en tsatsiki med sin gurkliknande smak. Eller i vad som helst där man vill ha en krispig ingrediens. Skrapa ur köttet med en gaffel och prova dig fram.

Ficifolia är en ny grönsak för oss här i Norden och klarar vårt klimat utmärkt. Odlas på samma sätt som gurka.

Ficifolia, som betyder fikonlika blad, är en egen art och korsar sig inte med andra i samma familj., Cucurbita. Den har en enorm växtkraft och en planta kan lätt bli 10 meter eller mer och ge normalt både fyra och sex frukter, som har en utmärkt hållbarhet över vinter och vår. Väl mogna och lagrade frukter kan hålla sig fräscha upp till två år.

Ge ficifolia gott om plats och den kommer att slå dig med häpnad. En portion innehåller ca. 6 frön.

Tyvärr är alla enheter för denna produkt slut.

« Tillbaka
Artikelnummer:3700

Latinskt namn:Cucurbita ficifolia

Botanisk familj:Gurkväxter - Cucurbitaceae

Ekologiskt:Ja

Utvecklingstid, dagar:100

Årighet:Ettårig

F1 Hybrid:Nej

Nyhet:Ja