QR kompostaktivatorQR (Quick Return) är ett 100% biologiskt kompostpreparat, som tillverkats och marknadsförts av Chase Organics i över 50 år. Det används idag till komposter, både i små trädgårdar och vid stora jordbruk över hela världen.
Efter årtionden av experiment under 1920-40- talen, lyckades Miss Maye E. Bruce framställa ett snabbverkande växtpreparat från brännässla, maskros, kamomill, valeriana och röllika, plus ekbark, sjögräsmjöl och honung.
Miss Bruce, som var engelsk biodynamiker och djupt intresserad av kompost, sökte ett enklare sätt att förädla och påskynda omvandlingen i komposten för att därigenom öka användandet av god kompost bland odlare.
Hennes preparat är mycket effektivt, lätt att använda och ger en förstklassig kompost förvånansvärt snabbt. Vi ser inte QR som en ersättning för de vanliga biodynamiska kompostpreparaten, utan som ett utmärkt alternativ för de odlare som inte följer den biodynamiska traditionen.
QR finns i förpackningar för att behandla 2, 10 eller 100 m3 kompost. Varje förpackning innehåller fullständiga instruktioner på svenska.

Enhet Pris Antal
Portion35kr
10g100kr
100g390kr

« Tillbaka
Artikelnummer:T90

Ekologiskt:Ja

F1 Hybrid:Nej

Nyhet:Nej