Sweet Reba, ekofrö

Cucurbita pepo

Vi har i många år letat efter en tillräckligt snabb Acorn-squash som ger bra skörd här i zon 2-3. Sweet Reba är den bästa hittills. Den ger mörkgröna, 1/2-1 kg tunga frukter med ett mycket sött, torrt fruktkött av bästa kvalitet för ungsbakning. Plantan växer buskigt utan revor. Reba betyder: Resistant Early Bush Acorn. Normalt ger Reba två till tre frukter per planta. Men i bra lägen kan den ge upp till 5-6 fina frukter. Som alla vintersquash av arten C. pepo är lagringen begränsad. Två-tre månader är inga problem, medan frukten övergår till helt orange i lagret. Ju längre den lagras desto torrare och smaklösare blir köttet, men ännu andvändbart i grytor och soppor. En portion innehåller 8-10 frön.

Tyvärr är alla enheter för denna produkt slut.

« Tillbaka
Artikelnummer:3960

Latinskt namn:Cucurbita pepo

Botanisk familj:Gurkfamiljen - Cucurbitaceae

Ekologiskt:Ja

Utvecklingstid, dagar:90

Årighet:Ettårig

F1 Hybrid:Nej

Nyhet:Ja