Vinterkrasse, ekofrö

Barbarea verna

Vårgyllen. Barbarea verna. Tvååring i den korsblommiga familjen. Den har sitt ursprung i Europa och har använts sedan urminnes tider som krydda och grönsak. Smaken är mild och påminner om vattenkrasse, men har inte dess rena, friska, sting. Den är enkel att odla. Tål torka och går inte i blom. Kallas Upland Cress på engelska.

Barbarea bildar en 15-20 cm stor, ganska tät rosett med mörkgröna, blanka, rundade blad. Skörda bladen kontinuerligt till långt in på hösten eller så i omgångar. Det är ovanligt att den klarar vintern på friland här hos oss. Däremot inomhus som krukväxt i ett svalt fönster. Eller i ett växthus.

Så grunt direkt på friland från april-maj och håll sådden fuktig tills den spirat. Gallra. 1g är 700-900 frön. En portion innehåller ca. 250 frön.
Enhet Pris Antal
Portion35kr

« Tillbaka
Artikelnummer:K610

Latinskt namn:Barbarea verna

Botanisk familj:Korsblommiga - Brassicaceae

Ekologiskt:Ja

Årighet:Ettårig

F1 Hybrid:Nej

Nyhet:Nej

Planthöjd:15-25 cm.