Muskatellsalvia, ekofrö

Salvia sclarea

Salvia sclarea. Tillhör de kransblommiga. Tvåårig, vacker och väldoftande, en meter hög salvia. Det första året bildar den en kraftig och fin rosett av lite ludna, grågröna blad. Nästa år skjuter blomstänglarna upp. De är fulla av bleka blommor med inslag av rosa och violett och har en fantastisk doft av mysk.
Tidigare användes muskatellsalvia både som   medicinal-och kryddväxt. I välgörande ögonvatten och som krydda i vin och likör. Numera uppskattas den främst för sina blad och blommor och doft. Blomstängeln kan också torkas som eternell.
Så i bänk/kruka eller direkt på friland i maj-juni på en väldränerad, kalkrik plats i full sol. Klarar oftast övervintringen utan extra skydd mot kylan.
1 g innehåller ca. 250 frön. En portion räcker  till ett 30-tal plantor. En portion innehåller ca. 60 frön.

Enhet Pris Antal
Portion35kr

« Tillbaka
Artikelnummer:K535

Latinskt namn:Salvia sclarea

Botanisk familj:Kransblommiga - Lamiaceae

Ekologiskt:Ja

Årighet:Tvåårig

F1 Hybrid:Nej

Nyhet:Nej

Planthöjd:100 cm.