Läkemalva, ekofrö

Althea officinalis

Althaea officinalis. Tillhör malvaväxterna. Flerårig, gammal medicinalväxt som används mot inflammationer och hosta. Den kommer ursprungligen från Kina och kom till Europa via Egypten och Syrien, där den var vanlig som grönsak.
Frö, blommor och blad ätes färska eller tillagade medan roten bör kokas och sedan stekas. Läkemalvan kan bli två meter hög och  blommar länge med vackra malvablommor i vitt och rosa. Den trivs bäst i full sol i måttligt näringsrik jord.
1 g innehåller ca. 100 frön och en portion räcker till minst 30 plantor. En portion innehåller ca. 50 frön.

Tyvärr är alla enheter för denna produkt slut.

« Tillbaka
Artikelnummer:K435

Latinskt namn:Althea officinalis

Botanisk familj:Malvaväxter - Malvaceae

Ekologiskt:Ja

Årighet:Flerårig

F1 Hybrid:Nej

Nyhet:Nej

Planthöjd:200