Zeolight, ekofrö

Calendula officinalis

En ny variant av ringblomma. Den blir 40-50 cm hög och ger ganska stora halvfyllda blommor med spännande färg. Den orangegula calendulafärgen täcks av ljust rosa med kastanjebruna kanter på kronbladen. Mitten är mörkt brun. Bra som snittblomma. En portion innehåller 50-75 frön och sår ca. 3 meter.

Korgblommig. Ettårig. Ursprungligen från Medelhavsländerna där den länge används både som prydnad och som medicinalväxt. Lättodlad och tålig blomma för rabatter, samplantering, snitt, gröngödsling m.m. Hela plantan är ätbar, även blomman. Trivs i de flesta jordar i ett soligt läge.

SÅDD: Så 1 cm djupt direkt på växtplatsen. Självsår sig lätt. 

FRÖ: 1g är ca. 140 frön.

Tyvärr är alla enheter för denna produkt slut.

« Tillbaka
Artikelnummer:240

Latinskt namn:Calendula officinalis

Botanisk familj:Korgblommiga - Asteraceae

Ekologiskt:Ja

Årighet:Ettårig

F1 Hybrid:Nej

Nyhet:Nej

Planthöjd:40-50cm