Linné-Tagetes, ekofrö

Tagetes erecta

Tagetes erecta. (T. patula enl. vissa källor). En gammal Tagetes, som kommer från Linnés trädgård. Blommorna är ursprungligen mörkt sammetsröda, enkla och sitter fritt ovan det sirliga bladverket. På senare år har fler och fler orange och tvåfärgade blommor dykt upp. Så vi selekterar nu för att behålla den mörkröda varianten. Plantan blir 50-70 cm hög och ger ett gracilt, lite spretigt intryck, långt ifrån de moderna, kompakta, överdådigt blommande varianterna. Linné-tagetesen är frisk och tålig och blommar under lång tid. En portion innehåller ca 100 frön.

Tyvärr är alla enheter för denna produkt slut.

« Tillbaka
Artikelnummer:877

Latinskt namn:Tagetes erecta

Botanisk familj:Korgblommiga - Asteraceae

Ekologiskt:Ja

Årighet:Ettårig

F1 Hybrid:Nej

Nyhet:Ja

Planthöjd:50-70