Kyona/Mizuna, ekofrö

Brassica rapa var. japonica

Bildar tidigt en yvig bukett av djupt skurna, fransiga, mörkgröna blad med smala vita stjälkar. Det är en vacker och omtyckt japansk kålväxt med extra mild smak. Kyona, som tål flera minusgrader, är mycket lättanvänd både rå och tillagad. Hela plantan kan skäras ner för fler skördar. Den kommer snabbt igen med nya blad. En portion innehåller ca. 400 frön.

SÅDD: Så fröna i omgångar från tidigaste vår till sena sommaren. De sås glest, ca. 1 cm djupt, direkt på friland eller i drivbänkar och växthus för en extra tidig eller sen skörd. Frön sådda kring mitten av juli brukar ge den bästa skörden.

AVSTÅND: Mitsuna gallras till ett inbördes avstånd på 20-35 cm. om man vill ha stora plantor. Annars räcker det med ett par cm. mellan plantorna. Gallringsplantorna går utmärkt att äta. Håll 35-50 cm mellan raderna vid radsådd.

SKÖRD: Börja plocka bladen och stjälkarna tidigt. Plantorna växer fort. Mizuna är ganska trögblommande, men går oftast i blom på sommaren, så vänta inte med skörden. Den tål flera graders frost och kan ätas färska långt in på senhösten. Används råa, kokta, inlagda, stekta, i sallader, soppor, gratänger och grytor etc.

Enhet Pris Antal
Portion32kr
5g65kr
20g140kr
100g360kr

« Tillbaka
Artikelnummer:1015

Latinskt namn:Brassica rapa var. japonica

Botanisk familj:Korsblommiga - Brassicaceae

Ekologiskt:Ja

Storlekssorterat:Nej

Utvecklingstid, dagar:40

Årighet:Ettårig

F1 Hybrid:Nej

Nyhet:Nej