Katja, ekofrö

Solanum lycopersicum

Katja har glatt oss i några år nu. Snabb och frisk. Hon ger ganska stora, smakrika frukter på ca. 1 m höga plantor. I våra försök har hon gett saftiga, bifftomatstora, något åsiga, rosaröda frukter tidigast av alla i den här gruppen. Passar både på friland och i kallväxthus. Sorten kommer ursprungligen från Slyudyanka. En stad vid Bajkalsjön i Sibirien, där den normalt odlas på friland. Enligt vissa historiker utvecklades den av Katarina Konovna Sviatova (Katja). Medan andra hävdar att det är en gammal allmänt odlad sort med ovisst ursprung. Søren Holt i danska Frøsamlerne fick frö till tomaten av Katjas familj och har sedan delat med sig till era fröfirmor som delvis har fortsatt att selektera den. En portion innehåller ca. 15 frön. Ekofrö.

 Enhet Pris Antal
Portion35kr

« Tillbaka
Artikelnummer:7327

Latinskt namn:Solanum lycopersicum

Botanisk familj:Potatisfamiljen - Solanaceae

Ekologiskt:Ja

Utvecklingstid, dagar:60

Årighet:Ettårig

F1 Hybrid:Nej

Nyhet:Nej

Planthöjd:ca. 1 m