Habanero Dulce, ekofrö

Capsicum chinense

Vilken överraskning. En Habanero utan styrka, men med samma underbara arom. Hela köket fylls av den speciella, fruktiga Habanerodoften när frukten öppnas. Det är delade meningar om vad smaken döljer. Melon, persika, aprikos, mango. Någon god frukt är i alla fall alla överens om. Plantan, som är trög i starten likt alla chinense-sorter, blir vackert buskig och 50-60 cm. hög och bär mängder med något avlånga, orange-rosa frukter. Köttet är sprött och mycket lämpligt som läcker smaksättare i sallader, såser och grytor etc. Habanero Dulce hamnar i samma styrkekategori som vanlig paprika. Habanero, som helst vill ha lite varmare, kring 25 grader då den ska gro, tar trots det ibland flera veckor innan den visar sig. En portion innehåller ca. 10 frön.

Enhet Pris Antal
Portion35kr

« Tillbaka
Artikelnummer:7190

Latinskt namn:Capsicum chinense

Botanisk familj:Solanaceae

Ekologiskt:Ja

Utvecklingstid, dagar:75

Årighet:Flerårig

F1 Hybrid:Nej

Nyhet:Nej

Planthöjd:50-60 cm.