Galeux d'Eysines, ekofrö

Cucurbita maxima

Den vackraste eller fulaste vintersquashen. Meningarna går isär. Skalet är orange till laxrosa och mer eller mindre knottrigt och vårtigt. Köttet är kraftigt orange och sött, perfekt i soppor och för ungsbakning. Normalt väger de plattrunda frukterna mellan 3-5 kilo, men både mindre och större frukter förekommer.

Galeux kommer från trakterna kring Bordeaux och omnämns redan 1883. Den är pålitlig och trots att den inte tillhör de allra tidigaste sorterna ger den fin frukt även om sommaren inte är den bästa. Den är ingen långlagrare, utan bör ätas upp innan våren. En portion innehåller ca. 8 frön.Tyvärr är alla enheter för denna produkt slut.

« Tillbaka
Artikelnummer:3870

Latinskt namn:Cucurbita maxima

Botanisk familj:Cucurbitaceae - Gurkfamiljen

Ekologiskt:Ja

Utvecklingstid, dagar:95

Årighet:Ettårig

F1 Hybrid:Nej

Nyhet:Ja