Poona Kheera, ekofrö

Cucumis sativus

Är en mycket ovanlig gurka från Indien. Den kan skördas tidigt som ung, slank, ljusgul, senare som guldgul, men oftast som kraftigare, kring 20 cm. lång och 6-7 cm tjock med nötbrunt skal. Köttet är det sprödaste och krispigaste man kan tänka sig, helt i en klass för sig. Oftast skalas det lite grova, bruna skalet av och skulle det ha hunnit bildas hårda fröer, är det godast att skopa ur dem.

Poona Kheera är lite lynnig. Ibland dyker det upp en frukt med viss beska. Oftast fullt ätbar, men ändå. De flesta frukterna på de rikgivande medellånga rankorna är dock saftiga och goda utan minsta bitterhet..

I Asien används Poona Kheera förutom i sallader, ofta i matlagningen då den behåller sin krispighet även som tillagad. Vanlig i wok, färsk eller marinerad, i inläggningar, pickles och chutneys. En portion innehåller ca. 12 frön.Tyvärr är alla enheter för denna produkt slut.

« Tillbaka
Artikelnummer:3155

Latinskt namn:Cucumis sativus

Botanisk familj:Cucurbitaceae - Gurkfamiljen

Ekologiskt:Ja

Utvecklingstid, dagar:55

Årighet:Ettårig

F1 Hybrid:Nej

Nyhet:Nej