White Satin, ekofrö

Daucus carota ssp. sativus

Morötter i andra färger än orange blir allt mer populära. Dessutom innehåller de inget karotin, vilket är en välsignelse för morotsälskare med karotinallergi. Vita morötter ger oftast en riktigt stor skörd och har odlats länge, framför allt som föda till djuren. Nyare förädlingar, som White Satin, är dock avsedda för våra kök. Den är mild och lite söt i smaken och har ett mycket sprött och saftigt helt vitt kött. Ovandelen av roten, som sticker upp ovan jord, är kraftigt grön, även köttet. Vill man ha större vit del, får rötterna kupas.

White Satin ger en stor, enhetlig skörd av långa, cylindriska rötter med konisk spets och ätes både färsk och tillagad. En portion innehåller ca. 200 frön.

Enhet Pris Antal
Portion35kr
5g - Tillfälligt slut
20g - Tillfälligt slut

« Tillbaka
Artikelnummer:2275

Latinskt namn:Daucus carota ssp. sativus

Botanisk familj:Flockblommig - Apiaceae

Ekologiskt:Ja

Storlekssorterat:Nej

Utvecklingstid, dagar:75

Årighet:Tvåårig

F1 Hybrid:Nej

Nyhet:Ja