Information
Grön variant av shiso, även kallad Perilla eller bladmynta, med den bästa smaken. Odlas som aromatisk och värmande köks-, krydd-, medicin- och garneringsväxt. Bladen har en unik currylik smak och används färska eller torkade i soppor, sallader, inläggningar, tempura, sushi m.m. Även frön och blomställningar används.
En portion innehåller ca 50 frön.
| Artikelnummer: | K550 |
|---|---|
| Vetenskapligt namn: | Perilla frutescens var. crispa |
| Botanisk familj: | Kransblommiga - Lamiaceae |
| Ekologiskt: | Ja |
| Årighet: | Ettårig |
| F1 Hybrid: | Nej |
| Nyhet: | Nej |
| Såtid: | Förkultiveras: april |
| Sådjup: | 0,2 cm |
| Grotid: | 10-40 dagar |
| Plantavstånd: | 25 cm |
| Radavstånd: | 50 cm |
| Planthöjd: | 50 cm |
| Plantläge: | Sol–halvskugga |
| Skörd/blomning: | Juli–frost |
| Frö/g: | 1200 frön |
| Övrigt: | Ljusgroende. Stratifieras. |
| Kulturarvssort: | Nej |
Odlingsråd
Sådd
Så ytligt i april. De tröga fröna gror oftast bättre efter 3 veckor i kylen, sådda i lätt jord.Avstånd
Plantavstånd 25 cm.Skörd
Skörda späda blad successivt. Även större blad, frö och blomställningar kan ätas.Frö
1 g är 1200 frön.En portion innehåller ca 50 frön.