Rosmarin, ekofrö

Rosmarinus officinalis

Rosmarinus officinalis, Kransblommig. Den härstammar från kustområdena kring Medelhavet och har använts sedan urminnes tider. Rosmarinus betyder "havets dagg". Det är en flerårig halvbuske som ofta odlas som ettårig i Norden. Både vit- , rosa- och blåblommande varianter finns. 

Förkultivera tidigt. Fröna har normalt låg grobarhet och gror sakta. En ljus groningsplats kan hjälpa. Planteras i en lätt, väldränerad, gödslad jord på den varmaste platsen. Plantavstånd 25-35 cm. Kan övervintras inomhus i kruka i ett svalt och ljust utrymme. Även i ett tomt växthus kan den klara vintern. Bladen används till té, som krydda till kött och grönsaker och för att förbättra minnet. 

1g innehåller 1000 frön. En portion ger 20-30 plantor. En portion innehåller ca. 50 frön.Enhet Pris Antal
Portion35kr

« Tillbaka
Artikelnummer:K515

Latinskt namn:Rosmarinus officinalis

Botanisk familj:Kransblommiga - Lamiaceae

Ekologiskt:Ja

Årighet:Flerårig

F1 Hybrid:Nej

Nyhet:Nej