Nattljus, ekofrö

Oenothera biennis

Oenothera biennis. Tillhör Dunörtsväxterna och har använts länge i matlagningen och som medicin. Blad, stjälk och rot äts som grönsak. Roten påminner om palsternacka. Avkok på blad och stjälk används i hudcreme och som te mot hosta. Nattljus var förr mycket vanlig hos nordamerikas indianer. Fröna innehåller en olja som används framgångsrikt mot så skilda besvär som acne, reumatism, PMS, hyperaktivitet och blodpropp.
Nattljuset kan direktsås, men blir bäst om den dras upp inomhus och planteras ut på 25 cm avstånd efter frosten. Plantan blir kring 1 m. hög och buskig. Den blommar hela sommaren med fosforiserande pastellgula, 5 cm stora blommor, som lyser i skymningen.
1g är ca. 2500 frö och en portion innehåller frö till hundratals plantor. En portion innehåller ca. 200 frön.

Tyvärr är alla enheter för denna produkt slut.

« Tillbaka
Artikelnummer:K482

Latinskt namn:Oenothera biennis

Botanisk familj:Dunörtsväxter - Onagraceae

Ekologiskt:Ja

Årighet:Tvåårig

F1 Hybrid:Nej

Nyhet:Nej

Planthöjd:100 cm