Mexikansk Dragon

Tagetes lucida

Tagetes lucida. Korgblommig. Kärt barn har många namn. Den kallas också Sweet Mace, Texas Tarragon eller Mexican Mint Marigold. I hela Latinamerika, där den har sitt ursprung, är det en välkänd växt som används dels som krydda och té, dels medicinskt som stimulerande, urindrivande och för befrämjande av matsmältningen.Bladen är blankt mörkgröna. Något bredare än dragon och med en mycket tydlig smak och doft av fransk dragon. Med en liten arom av lakrits.
De passar både i sallader och i matlagningen. Främst i fisk- och potatisrätter. Till té används både blad och blommor. Färska eller torkade.
Plantan växer upprätt till 40-60 cm med en samling av små, orangegula tagetesblommor på toppen. Så fröna inomhus och plantera ut när frostrisken är över. Den är flerårig, men klarar inte våra vintrar. Som krukodlad kan den börja övervintra inne.
1g är 1300 frön. En portion ger kring 100 plantor.  En portion innehåller ca. 100 frön.Enhet Pris Antal
Portion35kr

« Tillbaka
Artikelnummer:K460

Latinskt namn:Tagetes lucida

Botanisk familj:Korgblommiga - Asteraceae

Ekologiskt:Nej

Årighet:Flerårig

F1 Hybrid:Nej

Nyhet:Nej

Planthöjd:40-60 cm.