Sunset

Brassica oleracea var. acephala

Snittblomskål. Häftig. Rödviolett centrum. Lång bladlös stjälk, 40-50 cm. med 8-15 cm stora, roslika små prydnadskål på toppen. Som en utslagen kålros som håller riktigt länge i vas och på friland. De tål en hel del frost på hösten och ger fina "snittblommor" långt efter att andra blommor lagt av. En portion innehåller frö till ca. 50 plantor.

Korsblommig med samma ursprung som grönkål, vitkål etc. Bladen blir klarare i färgen efter frost. Det är en verklig prydnad i höstträdgården, som dessutom går att äta. Växer helst i väldränerad, näringsrik jord. 

SÅDD: Så på växtplatsen i maj, ca. 1 cm djupt. Eller dra upp plantor inomhus 6 veckor innan utplantering på friland efter frostriken. Kan övervintra och går då i blom andra året.

FRÖ: 1g innehåller ca. 300 frö.

Enhet Pris Antal
Portion32kr

« Tillbaka
Artikelnummer:189

Latinskt namn:Brassica oleracea var. acephala

Botanisk familj:Korsblommiga - Brassicaceae

Ekologiskt:Nej

Storlekssorterat:Nej

Årighet:Ettårig

F1 Hybrid:Nej

Nyhet:Nej

Höjd:40-50