Sunrise

Brassica oleracea var. acephala

Snittblomskål. Krämvit. Lång bladlös stjälk, 40-50 cm. med 8-15 cm stora, roslika små prydnadskål på toppen. Som en utslagen kålros som håller riktigt länge i vas och på friland. De tål en hel del frost på hösten och ger fina "snittblommor" långt efter att andra blommor lagt av. En portion ger ca. 50 plantor.

Korsblommig med samma ursprung som grönkål, vitkål etc. Bladen blir klarare i färgen efter frost. Det är en verklig prydnad i höstträdgården, som dessutom går att äta. Växer helst i väldränerad, näringsrik jord. 

SÅDD: Så på växtplatsen i maj, ca. 1 cm djupt. Eller dra upp plantor inomhus 6 veckor innan utplantering på friland efter frostriken. Kan övervintra och går då i blom andra året.

FRÖ: 1g innehåller ca. 300 frö.

Tyvärr är alla enheter för denna produkt slut.

« Tillbaka
Artikelnummer:188

Latinskt namn:Brassica oleracea var. acephala

Botanisk familj:Korsblommiga - Brassicaceae

Ekologiskt:Nej

Årighet:Ettårig

F1 Hybrid:Nej

Nyhet:Nej

Planthöjd:40-50