Risp, Blandade färger

Limonium sinuata

En portion räcker till ca. 50 plantor. 

Marrispfamiljen. Ettårig. Härstammar från Medelhavsområdet. Det är en välkänd eternell som helst växer på en sandblandad, inte alltför näringsrik jord i ett soligt läge. Vattna vid torka. Blommorna skördas fullt utslagna och torkas hängande. Höjd 60-70 cm. Portion innehåller ca 100 frön.

SÅDD: Så knappt 1 cm djupt inomhus eller i bänk i mars- april. Blötlägg gärna fröerna över natten innan sådd. Plantera ut i maj- juni när frostrisken är över. I södra Sverige kan även direktsådd lyckas. Plantavstånd 35 cm. 

FRÖ: 1g innehåller 350 frön.

Tyvärr är alla enheter för denna produkt slut.

« Tillbaka
Artikelnummer:635

Latinskt namn:Limonium sinuata

Botanisk familj:Triftväxter - Plumbaginaceae

Ekologiskt:Nej

Årighet:Ettårig

F1 Hybrid:Nej

Nyhet:Nej

Höjd:60-70 cm.