Rattail, ekofrö

Raphanus sativus var. longipinnatus

Råttsvans säger det mesta. Odlas för de kryddigt goda, 6-15 cm långa, trådfria, spetsiga fröbaljorna. Gröna med skiftning i vinrött ibland. Skördas innan fröna utvecklas. Råa eller kokta/ångade någon minut. Mycket vanlig delikatess i Asien. Kallas också Mongri eller Snake Radish. Kommer från Java och klassificeras ibland som R. caudatus. Plantorna blir stora, 1-1,5 meter och behöver plats. Så glest. De hinner lätt gå i blom och ger snabbt mängder av baljor i omgångar. Plocka ofta. En portion innehåller ca.300 frön.

Tyvärr är alla enheter för denna produkt slut.

« Tillbaka
Artikelnummer:5890

Latinskt namn:Raphanus sativus var. longipinnatus

Botanisk familj:Korsblommiga - Brassicaceae

Ekologiskt:Ja

Utvecklingstid, dagar:50

Årighet:Ettårig

F1 Hybrid:Nej

Nyhet:Nej