Kroshka, ekofrö

Cucurbita maxima

Den sötaste vintersquash vi hittat. Den ger en ljusgrå frukt på 2-3 kg. med ett tjockt, orange kött av bästa kvalitet. Sorten är rankande och ger 2-3 plattrunda frukter per planta. Kroshka är ett fynd från Ryssland där utvecklingen av tidiga och tåliga sorter länge varit prioriterad. Kroshka är mycket pålitlig och ger mogen frukt även dåliga somrar. Väl mogen kan den lagras i ett år. 14 månader med bibehållen kvalitet är än så länge rekordet hos oss. Enligt en analysrapport från Warsawas Universitet är Kroshka en riktig antioxidantbomb med höga carotenhalter. (http://notulaebotanicae.ro/nbha/article/viewFile/98/86). En portion innehåller 7-8 frön.

Tyvärr är alla enheter för denna produkt slut.

« Tillbaka
Artikelnummer:3880

Latinskt namn:Cucurbita maxima

Botanisk familj:Gurkväxter - Cucurbitaceae

Ekologiskt:Ja

Utvecklingstid, dagar:90

Årighet:Ettårig

F1 Hybrid:Nej

Nyhet:Nej