Spansk Körvel

     Myrris odorata
Tillhör den flockblommiga familjen. Den är en flerårig, stor och kraftig växt som är mycket härdig och ofta självsår sig. Föredrar fuktighetshållande och näringsrik jord, gärna i ett lite skuggigt läge.
Hela plantan används för sin nötliknande och söta smak. Omogna och mogna frön i efterrätter. Blad i sallader, omeletter, soppor, stuvningar, till sura rabarber, krusbär etc. Roten njutes färsk eller tillagad. Spansk körvel är milt antiseptisk och bra för matsmältningen.

SÅDD: Fröna förlorar sin grobarhet mycket snabbt och bör helst sås på hösten eller riktigt tidigt på våren. De behöver en köldperiod för att gro. Så vid senare vårsådd kan man efterlikna hösten och vintern genom att låta sådden stå inomhus i en månad och sedan en månad i köldfacket i kylen. Så de stora, bruna fröna ca. 2 cm. djupt. Trivs den Spanska Körveln behöver den stor plats. Gärna 70-80 cm i raden.

FRÖ: 1 g är ca. 20 frön.
Spansk körvel, ekofrö
Myrris odorata. Tillhör den flockblommiga familjen. Den är en flerårig, stor och kraftig växt som är mycket härdig och ofta självsår sig. Föredrar fuktighetshållande och näringsrik jord, gär...

» Mer info    » Tillbaka till toppen

Antal: