Körvel

      Anthriscus cerefolium
Flockblommig med lysande vita blommor. Kommer troligen från sydöstra Ryssland och har använts mycket länge. Ettårig, snabbväxande och ca. 35 cm hög. Växer bra i halvskugga också. Slätbladig.
Bladen har en sötaktig arom som påminner lite om persilja-anis med ett stänk av myrra. De får bäst smak om plantan växer i halvskugga. Används som dill och persilja. Skörda före blomning till soppor, sallader, såser och framför allt potatisrätter. Bladen är svåra att torka med bibehållen smak. Hackade infrusna blad är mycket godare. Körvel ska inte koka med maten, utan tillsätts sist för att inte förlora smaken.

SÅDD:
Direktsås tidigt, ca 1 cm. djupt och sedan i omgångar. Gallra till ett plantavstånd på 5-15 cm.

FRÖ:
1g innehåller 500 frön. En portion sår minst 10 sträckmeter på friland.
Körvel, ekofrö
Portion innehåller ca. 500 frön.

» Mer info    » Tillbaka till toppen

Antal:

Mosskrusig Körvel, ekofrö


» Mer info    » Tillbaka till toppen

Antal: