Kardbenedikt, ekofrö

Cnicus benedictus

Cnicus benedictus. Är en ettårig medlem i den korgblommiga familjen som i århundraden har hyllats som ett universalmedel för ökat välbefinnande. Den heter på engelska: Blessed Thistle - välsignad tistel. Blad, blommor och rot används.
Kardbenedikten blir en ståtlig, 60-70 cm hög, flergrenad växt med röda stjälkar i kontrast mot de håriga, limegröna, flikiga bladen med mjuka taggar. Blomman, som blommar från juli till september, är borstigt rödaktig med citrongul mitt.
Så direkt på friland i maj eller förkultivera och plantera ut när frostrisken är över. Ge plantorna minst 50 cm avstånd.
1g är ca. 30 frön. En portion innehåller ca. 20 frön.

Tyvärr är alla enheter för denna produkt slut.

« Tillbaka
Artikelnummer:K345

Latinskt namn:Cnicus benedictus

Botanisk familj:Korgblommiga - Asteraceae

Ekologiskt:Ja

Årighet:Ettårig

F1 Hybrid:Nej

Nyhet:Nej

Planthöjd:60-70 cm.